ιταλικά πλακάκια (μεγάλες ιστορίες αγάπης μέρος 4ο)

-Εστέλλα μ'ακούς; Εστέλλα, Εστέλλα, απάντησε μου μ'ακούς; Νικ γιατί δεν απαντάει, Νικ κάλεσε το ασθενοφόρο. ΤΩΡΑ Νικ. Μη κοιτάς χαζεμένα. Χάπια πήρε Νικ. Ο Πιτ φταίει για όλα. Ο φίλος σου. Νικ πάρε τηλέφωνο σου λέω. Σύνελθε.

Ο Νικ κοιτούσε συγκλονισμένος το αναίσθητο σώμα της Εστέλλας στο μπάνιο. Μια περιουσία είχε ξοδέψει η Εστέλλα για τα πλακάκια αυτά. "Ιταλικά πρώτης ποιότητας", πάντα αναφωνούσε, "τα καλύτερα στην αγορά". Και τώρα ξάπλωνε, η Ωραία Κοιμωμένη, πάνω τους.

Η Φλορ πέρασε μπροστά του σαν τον άνεμο και συνέφερε τον Νικ απ'το κοκάλωμα που του προκάλεσε η αυτοκτονική σκηνή. Ενώ η Φλορ ικέτευε στο ακουστικό να φτάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το ασθενοφόρο, ο Νικ κρατούσε με αγωνία το κεφάλι της Εστέλλας και ψιθύριζε ρυθμικά, σχεδόν αυτιστικά τα ίδια λόγια "τόσο πολύ τον αγαπάς Εστέλλα;". Έμοιαζε σαν να προσπαθούσε να την κρατήσει στη ζωή μέσα απ'την αναφορά του. Ο Πιτ το καρπούζι, ο Πιτ και το μαχαίρι. Δεν είχε το εισιτήριο πια για να την κάνει ευχισμένη, παρά μόνο αυτό που οδηγεί στο θάνατο και αυτό που σε γλιτώνει.
Η Φλορ και ο Νικ είχαν μια μέρα να ακούσουν νέα απ'την Εστέλλα. Είχαν συνηθίσει να εξαφανίζεται τον τελευταίο καιρό τα απογεύματα και τα βράδια, αλλά το μάτι τους δεν την αντιλήφθηκε καθόλου ούτε με το φως του ήλιου. Η Φλορ ανησύχησε. Άρχισε να την παίρνει τηλέφωνα, να της αφήνει μηνύματα στο τηλεφωνητή, να την ψάχνει στις σελίδες της στο ίντερνετ. Κανένα σημάδι ζωής όμως. Της χτύπησαν το κουδούνι κατά το μεσημεράκι. Τίποτα. Ευτυχώς η Φλορ είχε ένα ζευγάρι κλειδιά του διαμερίσματος για τις "έκτακτες ανάγκες", καταχωνιασμένο στη ντουλάπα με τα ρούχα. Ανοίξανε την εξώπορτα. Το σπίτι ασυμμάζευτο, με μια εσάνς κλεισούρας και μπαγιάτικου φαγητού. Προχώρησαν προς το εσωτερικό. Τότε την βρήκαν χυμένη στο πάτωμα. Στα ιταλικά πλακάκια.
Η Φλορ και ο Νικ είχαν μετακομίσει στο απέναντι διαμέρισμα πριν ένα χρόνο. Ο Νικ συμφοιτητής του Πιτ και η Φλορ παιδική φίλη της Εστέλλας. Μια φορά, από εκείνες τις αρχικές εξόδους, η Εστέλλα έφερε και την Φλορ και ο Πιτ τον Νικ. Πρώτα στέριωσε η Φλορ με τον Νικ και μετά από μήνες ολοκληρώθηκε το ειδύλλιο της Εστέλλας. Όταν πριν δυο χρόνια αποφάσισε να συγκατοικήσει με τον Πιτ, κανείς δεν τους στάθηκε εμπόδιο. Αντίθετα η Φλορ προερχόμενη από μια σφιχτή παραδοσιακή οικογένεια της πόλης, κουκούλωσε την συγκατοίκηση με έναν αρραβώνα. Τα ζευγάρια μετρούσαν τέσσερα χρόνια σχέσης, και δυο αντίθετες πορείες. Παρότι η Φλορ ήταν μόλις 24 και ο Νικ 29 χρόνων, όπως η Εστέλλα και ο Πιτ αντίστοιχα, έχοντας μόλις τελειώσει με τις σπουδές τους, αποφάσισαν να παντρευτούν. Τη μέρα που πήγαιναν με τα γλυκά να το ανακοινώσουν στους γείτονες και προσεχώς κουμπάρους τους, ο Πιτ είχε φύγει απ'το σπίτι και η Εστέλλα κυλιόταν στα πατώματα. Όπως και τώρα. Απλως σε αυτή τη περίπτωση δεν ήξερε κανένας αν θα ξυπνούσε.

Comments

Popular posts from this blog

#8

6 κλήσεις

πιθανότητες