έντ έχει, όχι όμως χάππι (μικρές ιστορίες αγάπης μέρος 12ο)

Να μάθεις, να ανέχεσαι την τύχη σου. Και τις δυο της όψεις.
Και εκείνη αυτό προσπαθούσε να πετύχει. Κανείς δεν της είπε πως ήταν εύκολο. Η χαρά και η λύπη είναι επακόλουθα αυτονόητα. Μέτρο όμως πρέπει και εδώ να υπάρχει. Επικαλούμαι Αριστοτέλη. Ας μου επιτραπεί να πω πως η μαγική λέξη είναι η αποδοχή. Δεκτόν λοιπόν.

Ιστορίες να διηγηθώ υπάρχουν. Διδάγματα δεν υπόσχομαι πως προκύπτουν.

Κάτω απ'τα χρυσά λαμπιόνια, ένα σώμα σε μαύρο φόρεμα περίμενε. Ούτε το ίδιο δεν ήξερε σε τι στήριζε την προσμονή του. Κάπνιζε, έπινε. "Φέρε μου άλλο ένα". Λόγια στα λόγια, σκιώδη φρύδια, συνοφρυωμένα βλέμματα, γέλια αμηχανίας στη παρέα. Και αυτοί οι δείκτες ενάντια της. Αν έσβηνε η μουσική θα άκουγε το τικ τακ. Καρδιά, ρολόγια, με χολυγουντιανό συγχρονισμό.

Ξεφυσά και ξεφυσά, τα χέρια της ιδρωμένα. Παπαριάζουν τα χαρτάκια της μόλις τα ακουμπήσει στα δάχτυλά της. Συνομοτεί το γύρω της. Προσπερνούν πρόσωπα μονάχα για να προσπεράσουν. Αυτή το ένα έψαχνε. Δεν εμφανίστηκε. Πληγώθηκε. Μα προσπαθούσε να το κρύψει. Επιμελώς, ατσούμπαλα, ούτε η ίδια δεν ήξερε το πως. Θέατρο στον εαυτό της και γύριζε τη πλάτη στο κοινό της.

Την αίσθηση της δεν την έχασε ούτε μετά απ'τα απροσδιόριστα ποτά. Ούτε τη σκέψη της και ας το επιθυμούσε παθιασμένα. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτα ήλπιζε. Πέθανε η ελπίδα πρώτη όμως, και η καρδιά μαράζωσε. Ούτε το κέρμα στο στριφογύρισμα δεν ήταν με το μέρος της. Και φεύγοντας απ'το λιμάνι που δεν έδεσε όλοι κρέμονταν απ'τα χείλη της να δούνε τι θα πει, πως θα αντιδράσει. Ετοιμασία στήριξης.

Μα αυτή μονάχα γύρισε και τους είπε "Έτσι είναι. Αν δεν δεχτώ αυτά που δεν μπορώ να ελέγξω θα τρελαθώ". Και έπνιξε τη στίβα των συναισθημάτων της στη τελευταία ρουφηξιά. Στο όνομα του.

Σαν να το φοβόταν απ'την αρχή του.

via kapa44

Comments

  1. Poia einai ta agaphmena sou vivlia;

    ReplyDelete
  2. λίστες ολόκληρες αλλά ένα θα ξεχωρίζω και είναι θεατρικό, τον γυάλινο κόσμο του ουίλλιαμς..γιατί ρωτάς όμως?

    ReplyDelete
  3. Giati grafeis poli oraia kai ithela na mathw apo pou empneesai!:p

    ReplyDelete
  4. σ'ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

#8

6 κλήσεις

πιθανότητες